top of page

DIËTISTE

Mijn werkwijze

Samen met u maak ik een haalbaar en realistisch plan waarin we de 3 belangrijkste pijlers van gezond leven met elkaar in verbinding zullen brengen.

 

BEWEGING

GEZOND LICHAAM

GEZONDE VOEDING

De combinatie van deze pijlers zorgt ervoor dat we in het hectische van de samenleving en van ieders dagdagelijkse beslommeringen een persoonlijke weg vinden om onze streefdoelen te behalen.

 

Bij een verkennend gesprek proberen we niet alleen de reden van uw bezoek te achterhalen, maar gaan we ook dieper in op uw levenspatroon.

 

Samen maken we een individueel aangepast voedingsschema. Een schema dat haalbaar is binnen uw leefwereld zodat u met plezier uitkijkt naar het behalen van de vooropgestelde doelen.

 

U staat er in dit hele proces nooit alleen voor.

In de praktijk...

 

Intakeconsultatie

 

Tijdens de eerste consultatie wordt er eerst grondig kennisgemaakt.

Het is belangrijk dat ik een goed beeld heb van wie je bent zodat ik je advies kan meegeven dat nauw aansluit bij wie je bent. Daarna wordt er een anamnese afgenomen. Deze gaat vooral over je huidige voedingspatroon, maar ook je activiteiten, dagindeling en winkel- en kookgedrag worden hier in kaart gebracht.

 

Er wordt besproken wat jou verwachtingen zijn en welke doelen je zelf voorop stelt. Afhankelijk van jou vraag en/of problematiek zullen we samen streefdoelen opstellen en zo jou verwachtingen nastreven.

Opvolgconsultatie

 

Een opvolgconsultatie start met het overlopen van de voorbije periode. Wat ging er goed? Wat ging er minder goed? En vooral... Waarom ging dit goed of minder goed. Met deze info kunnen we nadien aan de slag om jou voeding verder te optimaliseren.

Verder geef ik je tijdens de opvolgconsultaties ook graag wat meer praktische informatie mee. Wat kan je verwachten? Achtergrond informatie, tips rond winkelen, etiketten lezen, leuke recepten aangepast aan jou dieet, etc.

 

Wanneer je zelf vragen hebt zijn deze natuurlijk altijd welkom. We kunnen deze dan grondig bespreken tijdens één van de opvolgconsultaties.

Opvolgconsultaties worden vastgelegd is samenspraak met jou. Bij aanvang is het gebruikelijk om na ongeveer twee weken opnieuw af te spreken. Zo kunnen we kort op de bal spelen en gericht bijsturen waar nodig.  Nadien zal er vaak meer tijd overgaan tot de volgende consultatie. Nieuwe gewoontes aanleren en jezelf eigen maken heeft tijd nodig... Het is belangrijk dat je jezelf deze tijd geeft om meer effect te hebben op lange termijn.

 

Deze opvolgconsultaties zullen er mee voor zorgen dat je gemotiveerd blijft en zullen je ondersteunen op weg naar je doel.

Evelien-foto.jpg
bottom of page