top of page

Laatste nieuws

Goede voornemens?

Rookstop

Stoppen met roken heeft vele gezondheidsvoordelen. Al reeds 8 uur na het stoppen begint uw zuurstofpeil in het bloed te herstellen en neemt de kans op een hartaanval af. 

Mensen die onder begeleiding van medische professionals stoppen met roken hebben ongeveer 3-5 keer zoveel kans om een succesvol resultaat te halen op de lange termijn. Als huisarts kunnen wij u begeleiden in het maken van een plan die aangepast is aan uw wensen en uw leven. Ondersteuning in de vorm van nicotinepleisters, nicotinekauwgom of medicatie kan uw stoppoging succesvol maken. Maak een afspraak om dit te komen bespreken of kijk voor meer tips, informatie over het stoppen met roken of externe begeleiding in de onderstaande links. 

https://www.tabakstop.be/

https://nl.planet-health.be/leven-met-kanker/stoppen-met-roken-tabakoloog-verhoogt-slaagkans/

https://www.kanker.be/nieuws/10-jaar-persoonlijke-begeleiding-tabakstop-cijfers-en-trends

https://www.rookstopmethulp.be/features

Gewichtsverlies / dieet

De meeste diëten die online worden aangeraden zijn zogenaamde crash-diëten. Deze bestaan vooral uit het schrappen van bepaalde voedingen uit het dieet. Crash-diëten zijn snel en effectief, maar helaas op lange termijn voor niemand vol te houden. Vaak wordt de moed verloren en komen de kilo's nadien weer even hard terug (jo-jo effect).

U kunt samen met onze diëtiste streven naar een gezond lichaam, dit door middel van gezonde voeding en het aanpassen van je leefgewoontes. Dit wordt gedaan door kleine aanpassingen te doen in uw voedingswijze zonder dat u direct het gevoel heeft dat u niets meer kunt eten. 

Voor meer informatie klik hier. 

Wilt u een afspraak bij Evelien Van Gorp, dan kunt u deze telefonisch maken via ons secretariaat. Evelien Van Gorp heeft consultaties op woensdag namiddag. 

bottom of page